Energioptimering af bolig i Vejle

Energioptimering af bolig i Vejle

Der er rigtigt mange gode grunde til at få lavet en energioptimering af sin bolig. Der er nemlig god økonomi i sådan en form for renovering, da det kan spare dig for mange penge i forbrugsudgifter.

Bor du samtidig i en større by i vækst, såsom f.eks. Vejle, så er der endnu bedre økonomi i at få lavet en energioptimering.

Energi er dyrt og forbrugsudgifterne på vores boliger er store, og det er løbende udgifter, som vi betaler hver eneste måned. Kan man reducere dem med f.eks. 500 kr., så bliver det til rigtigt mange penge i det lange løb.

Din bolig bliver mere værd

Vejle - kedelbygningenIkke nok med du sparer en masse penge hver eneste måned, så bliver din bolig også markant mere værd, når du har fået foretaget en energioptimering af den. Bor du til leje i Vejle, kan der være fin økonomi i at købe en lejlighed i Vejle og enerigoptimere den.

Pengene du bruger på at renovere kommer ofte igen, den dag du skal sælge din bolig. En af de ting som boligkøberne for alvor kigger på er energimærket. Kan du forbedre dette fra f.eks. E til C, så er din bolig betydelig mere attraktiv.

Køberne ved nemlig godt, at dette betyder en stor besparelse i forbrugsudgifter måned efter måned, hvorfor din bolig simpelthen er mere værd.

Der er dog en undtagelse, hvis du bor i et ydreområde af landet. Her kan det være så svært at sælge boliger, at det ikke er sikkert du får pengene hjem fra en sådan forbedring af boligen. I de større byer er tendensen dog klar, nemlig at du får mere end pengene igen ved at forbedre boligens energi.

Håndværkerfradraget gør renovering attraktivt

En anden ting som gør sådan en renovering endnu mere attraktiv, er det såkaldte håndværkerfradrag, som netop er blevet lavet permanent af politikerne.

Med håndværkerfradraget bliver økonomien ved en renovering af din bolig endnu bedre, da du kan få et skattefradrag på 15.000 kr. pr. år. Og er i 2 voksne personer i boligen, så kan man få fradraget 2 gange.

Dermed kan man få et skattefradrag på 30.000 kr. pr. år, hvilket er et kæmpe tilskud til renoveringen. Er man lidt ekstra smart og fræk, så kan man planlægge sin renovering henover nytåret, sådan et noget af arbejdet bliver lavet i det ene år og noget i det andet.

Fradraget gælder nemlig pr. år, så hvis man venter spreder det ud over 2 år, så kan man få et fradrag på 60.000 kr., hvis man er 2 voksne i husstanden.

Lav rente gør det billigt

Den lave rente gør det samtidig meget billigt at låne penge til renoveringen, så det er faktisk et rigtigt godt tidspunkt at renovere sin bolig her anno 2018.

Der kan dermed være en fordel i at få lavet renoveringen nu, da renten på et tidspunkt vil stige igen, så det bliver dyrere at låne penge til forbedringer af ens bolig.

Ofte er det en vurderingssag, hvornår man laver en energioptimering. I stedet for et vente et par år, kan det derfor være en god ide at få det gjort nu, hvor forholdene er så gode. Det er dertil kun en fordel, at du kan bruge din sommerdyne hele året, og undgår at bruge penge på at købe en ny dyne.

About the author

admin administrator

Leave a Reply